VAD HÄNDER I OMRÅDET?

Nu är våren här med nya spännande aktiviteter i projektet! Pandemin fortsätter hålla oss i ett hårt grepp, men mycket kan vi lösa med digitala träffar. Biosfärprogrammet fyller 50 år 2021 och under året kommer detta uppmärksammas på olika sätt i alla biosfärområden i Sverige och internationellt.

I september kommer vi, tillsammans med kandidaturen, hålla den första Biosfärfestivalen någonsin i Europa! Planerat datum är mellan lördagen 11/9 – lördagen 18/9. Syftet med biosfärfestivalen är att synliggöra vad som gjorts, pågår och är på gång, sprida kunskap om biosfären och kandidaturen och väcka intresse bland boende och verksamma i området att medverka i en hållbar utveckling framöver. Festivalen blir också ett publikt avslut för detta projekt samt kick-off för kandidaturarbetet. Vi ser gärna att verksamheter och initiativ från området skapar aktiviteter under festivalen, så vi kan lyfta fram allt det fina som görs i området. Vi vill skapa festivalen tillsammans med er! Det kan vara stort som smått. Hör av er till: Kerstin Jakobsson via kulturdimensionen@gmail.com.

Vi har också hållit två träffar i vår studiecirkel ”Hållbar Trädgård” under februari och mars med entusiastiska deltagare från hela biosfärområdet. Vi hoppas de vill visa upp sina trädgårdar i ett Öppen Trädgård-arrangemang i september under festivalveckan.

GILLAR DU DET DU LÄSER? DELA GÄRNA!

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på Linkedin
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Leave a comment

Translate »