FESTIVALPROGRAM

Vombsjösänkan, Skåne

  • 00Dagar kvar

FESTIVALPROGRAM

BIOSFÄRFESTIVALEN 10-18 september 2022

Vombsjösänkan, Skåne

  • 00Dagar kvar

Du kan anmäla ditt intresse att arrangera evenemang under Biosfärfestivalen genom att mejla till asa.jensen@visitlund.se

Sista anmälningsdagen är den 19 augusti men vi publicerar information om vem som kommer att medverka löpande här på hemsidan.

Festivalprogram

Här kommer du snart att kunna hitta aktuellt program för festivalveckan dag för dag.

Spela videoklipp

Här är en karta över de platser som hade en aktivitet under förra årets festival. Uppdateras framöver med årets evenemang.

Sveriges enda biosfärfestival är på gång igen!

Vi hälsar dig välkommen att upptäcka allt det som gör Vombsjösänkan till ett fantastiskt område att leva, verka och turista i.

I september blir det fest i Vombsjösänkan när Sveriges första biosfärfestival kommer tillbaka! Boende och besökare bjuds in att uppleva området som sträcker sig över kommunerna Eslöv, Lund och Sjöbo. Programmet kan innehålla guidade vandringar, matupplevelser, möten med livet under vattenytan och mycket mer. Kom och njut av vårt fantastiska område!

Det globala biosfärprogrammet har pågått i 50 år och det första av hittills sju svenska biosfärområden, Kristianstad vattenrike, skapades för 16 år sedan. Om allt går i lås kan Vombsjösänkan bli landets åttonde. Då passar det fint att fira arbetet med en biosfärfestival.

Biosfärfestivalen ska väcka engagemang för och sprida kunskap om naturen och kulturlivet i Vombsjösänkan. Festivalen ska vara en välkomnande mötesplats där boende och besökare kan dela tankar, erfarenheter och idéer under trevliga former.

För den natur- och kulturintresserade finns guidade vandringar, utställningar och workshops. Familjer kan delta i olika prova-på-aktiviteter, bland annat vid Vombsjöns strand. Och blir man hungrig, som man alltid blir till slut, finns flera alternativ runt om i byarna. 

Vi hoppas på många besökare och ett ökat intresse som kan ge arbetet för att bli ett biosfärområde en skjuts framåt. I nuläget handlar det om att ha en festival detta år men det kan mycket väl hända att den kommer igen varje år.

VET DU ATT DU KAN BIDRA TILL FESTIVALEN?

Företag, föreningar eller privatpersoner behöver bidra till festivalens innehåll. Visa upp din verksamhet, låt besökarna prova på eller arrangera en aktivitet du vill dela med dig av. Hjälp festivalen att bli en upplevelse vi aldrig glömmer!

Arrangörsinformation här