FESTIVALPROGRAM

Vombsjösänkan, Skåne

  • 00Dagar kvar

FESTIVALPROGRAM

BIOSFÄRFESTIVALEN 2021

Vombsjösänkan, Skåne

  • 00Dagar kvar

Festivalprogram

Klicka på datum för att se vad du kan göra och uppleva under festivalveckan!

Spela videoklipp

Här är en karta över de platser som har en aktivitet under festivalen. Klicka på ikonerna för mer info.

Sveriges första biosfärfestival är på gång!

Vi hälsar dig välkommen att upptäcka allt det som gör Vombsjösänkan till ett fantastiskt område att leva, verka och turista i.

I september blir det fest i Vombsjösänkan när Sveriges allra första biosfärfestival hålls! Boende och besökare bjuds in att uppleva området som sträcker sig över kommunerna Eslöv, Lund och Sjöbo. På programmet står guidade vandringar, hamburgerhäng, möten med livet under vattenytan och mycket mer. Njut av alla utomhusaktiviteter under Biosfärfestivalen och var rädda om varandra i dessa fortsatta pandemitider.

Det globala biosfärprogrammet har pågått i 50 år och det första av hittills sju svenska biosfärområden, Kristianstad vattenrike, skapades för 16 år sedan. Om allt går i lås kan Vombsjösänkan bli landets åttonde. Då passar det fint att fira arbetet med en biosfärfestival.

Biosfärfestivalen ska väcka engagemang för och sprida kunskap om naturen och kulturlivet i Vombsjösänkan. Festivalen ska vara en välkomnande mötesplats där boende och besökare kan dela tankar, erfarenheter och idéer under trevliga former.

För den natur- och kulturintresserade finns guidade vandringar, utställningar och workshops. Familjer kan delta i olika prova-på-aktiviteter, bland annat vid Vombsjöns strand. Och blir man hungrig, som man alltid blir till slut, finns flera alternativ runt om i byarna. 

Vi hoppas på många besökare och ett ökat intresse som kan ge arbetet för att bli ett biosfärområde en skjuts framåt. I nuläget handlar det om att ha en festival detta år men det kan mycket väl hända att den kommer igen varje år.

VET DU ATT DU KAN BIDRA TILL FESTIVALEN?

Företag, föreningar eller privatpersoner behöver bidra till festivalens innehåll. Visa upp din verksamhet, låt besökarna prova på eller arrangera en aktivitet du vill dela med dig av. Hjälp festivalen att bli en upplevelse vi aldrig glömmer!

Arrangörsinformation här