FESTIVALPROGRAM

10-18 september 2022

Biosfärfestivalen

Tack alla som kom till Biosfärfestivalen 2022!

10-18 september

Biosfärområde Storkriket, Skåne

Festivalprogram

Festivalen är över för i år, men om du fortfarande är nyfiken är här alla aktiviteter som hölls:

Här kan du se en karta över festivalen 2022.
Går du till respektive plats i kartan får du också mer information om själva programpunkten.

Sveriges enda biosfärfestival!

Genom festivalen hälsar vi boende och besökare välkomna att upptäcka allt det som gör Vombsjösänkan till ett fantastiskt område att leva, verka och turista i. Tack alla som kom under festivalen 2022!

Det globala arbetet med att bilda och utveckla biosfärområden har pågått i 50 år och idag finns det sju biosfärområden i Sverige. Om allt går i lås kan Storkriket bli landets åttonde. Ett sätt att fira och uppmärksamma arbetet är att arrangera Biosfärfestivalen. En alldeles unik festival som i år, 2022, arrangerades för andra gången.

För den natur- och kulturintresserade fanns guidade vandringar, utställningar och workshops. Familjer kunde delta i olika prova-på-aktiviteter och konserter. För den kunskapstörstande fanns det föredrag om allt från kronhjortarna i biosfärområdet till klimatförändringarnas påverkan på vår tillgång till vatten.

HAR DU REDAN PLANER FÖR 2023?

Företag, föreningar och privatpersoner bidrar till stor del till festivalens innehåll. Under festivalen kan du visa upp din verksamhet, låta besökare prova på, dela med dig av din expertis eller arrangera en aktivitet. Det är arrangörerna som gör festivalen till upplevelsen vi aldrig glömmer!

Sidan för dig som vill arrangera ett event