Energisnåla och hållbara LED-lampor

Det finns många anledningar till varför du bör tänka på att byta dina vanliga glödlampor mot LED. En LED-lampa på 6 watt motsvarar ungefär en vanlig glödlampa på 40 watt. Du får alltså ut samma effekt till en sjundedel av energikostnaden.

Även fast LED-lampor är betydligt dyrare har det en mycket längre livstid. Det är inte ovanligt att en sådan lampa håller i mer än tio år utan att du behöver byta ut den. Så även fast priset är dyrare kommer du spara in pengar i det långa loppet. De är också betydligt mer miljövänliga än vanliga halogenlampor.

Vanliga glödlampor blir extremt varma när de är tända under en längre tid och kan då orsaka bränder. En LED-lampa alstrar inte alls lika mycket värme och du kan utan problem ta på lampan utan att bränna dig.

Hitta och köp dina LED-lampor

Det finns gott om lampor med LED, du hittar dessa online. De finns i olika styrka och med olika sken. Ett ljusare sken passar exempelvis bäst i köket och i badrummet, medan du kanske vill ha ett mer gult sken i vardagsrummet och sovrummet. Oavsett vad du vill ha så finns allt till ett bra pris på nätet.